Македонското здружение на медицински уредници (МЗМУ) се формира врз основа на Законот за здруженија и фондации (Сл. Весник на РМ 52/2010). Собранието на МЗМУ донесе Одлука за формирање на Здружението, со усвојување на Статутот на МЗМУ, предложен од Иницијативниот одбор и Организацискиот одбор на Научната Работилница за уредници на списанија во биомедицината, на 25 април 2014 г. во Македонската академија на науките и уметностите во Скопје, Република Македонија.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.